Welkom op onze website

Leuk dat je de website van Stamboekfokkerij W. van Haarst hebt gevonden.

Mijn vrouw en ik komen allebei van het platteland waar onze ouders een boerderij hebben. Na mijn studie aan de M.A.S. wilde ik graag boer worden, maar dit konden we financieel niet rond krijgen met de bank. Als je boeren wilt, dan moet je in maatschap met iemand, om dit verder uit te bouwen om dit te bereiken.

In 2003 hebben we nog een poging gedaan om een bedrijf te kopen dat in aanbouw was voor schapenmelkerij en kaasmakerij, maar we moesten een melk afzet contract hebben. Dit ging zeer moeizaam, omdat het contract dat op het bedrijf zat naar een ander bedrijf is gegaan. Dit alles heeft ons veel energie gekost en de nodige kosten met zich meegebracht, toen we later te horen kregen dat het bedrijf was verkocht voor een caravanstalling object.

Wij fokken vanaf 2004 met verschillende soorten schapenrassen, om te kijken wat past bij mijn imperium. Wij hebben in juni 2004 vier Stamboek fokooien van het ras Suffolk aangekocht en in augustus 2004 een Suffolk Stamboek dekram, om de anderhalf jarige fokooien te laten dekken. We hadden in 2006 veel pech met onze Suffolks toen de vervelende mug het bleutong virus onder de veestapel veroorzaakte. Dit heeft me de mooie kudde Suffolks de kop gekost.

In 2008 hebben we nog geprobeerd met acht Stamboek Swifter fokooien, hier had ik een Witte Texelaar ram opgezet, om te kijken of de Slachtlammeren nog wat meer opbrengen. Dit ras gaf mij echter niet genoeg kwaliteit en voldoening voor mijn passie om daarmee verder te gaan.

Na deze incidenten ben ik me meer in het ras van de Blauwe Texelaar gaan verdiepen en zijn we later in 2009 opnieuw begonnen met een mooie kudde Blauwe Texelaars, dat bekend staat om haar mooie blauwe vachtkleur en een mooie kopaftekening. Wij streven naar een functionele Blauwe Texelaar. Dat wil zeggen dat een schaap zonder problemen oud moet kunnen worden. Wij selecteren op veel lengte en hoogte met goed sterk beenwerk, gemakkelijk aflammeren, goede moedereigenschappen en fraai ras type met een zeer goede bespiering.

Wij verkopen alleen maar goed fokmateriaal waar ik voor in sta. Alle andere dieren die ik zelf niet voor de fokkerij in zou willen zetten, gaan naar de slacht.

Onze veestapel is zwoegerziekte-vrij en alle ooien en rammen zijn scrapie onverdacht.

  • We werken samen met de GD aan diergezondheid
  • Gecertificeerd bij de gezondheidsdienst voor dieren
  • Gezondheidspaspoort Scrapieresistent / Zwoeger-vrij en Genotype 01-ARR-ARR
  • Wij streven tevens naar een rotkreupelvrije veestapel!

Uw passie is toch ook gebaat bij een gezonde veestapel?

Als u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Sluit Menu